Εργαλεία

Συμβουλευτική | Ενημέρωση | Θεραπεία

Βρισκεστε εδω: Home » Εξαρτήσεις » Συμβουλευτική υποστηρικτική ομάδα συν-εξαρτώμενων γονέων
Σάββατο, 24 Ιουλ 2021

Oμάδα Συν-Eξαρτώμενων Γονέων

 

Συμβουλευτική Yποστηρικτική Ομάδα Συν-Εξαρτώμενων Γονέων 

Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε γονείς των οποίων τα παιδιά η είχαν η έχουν η φοβούνται ότι θα έχουν σχέση εξάρτησης με ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Μιλάμε για τους «συνεξαρτώμενους» γονείς των οποίων η αγωνία από αυτή την εξάρτηση ξεπερνά την δυνατότητα και την ικανότητα τους να αντεπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση και αναζητούν τρόπους αλλά και λύσεις απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι η καλή σχέση του γονέα τόσο με τον εαυτό του και όσο και με τους άλλους αποτελεί βασικό παράγοντα βοήθειας για τον ίδιο και το παιδί του.

Αυτή η «αυτογνωσία» έχει να κάνει με την ιστορία του κάθε γονέα και τον ρόλο τον οποίο έπαιξε η εξάρτηση στην ζωή του τόσο στην οικογένεια καταγωγής του όσο και τον ρόλο που παίζει στην οικογένεια αναπαραγωγής.

Θεωρούμε ότι η εξάρτηση αποτελεί το περιεχόμενο των διαπροσωπικών σχέσεων όπου η αβεβαιότητα αποτελεί το χαρακτηριστικό αυτών των σχέσεων αλλά και το βασικό κίνητρο για την καλυτέρευσή τους.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία αλλά ρύθμιση των εξαρτήσεων

Θεωρούμε ότι συνεξάρτηση είναι μια σχέση εξουσίας όπως κάθε σχέση άλλωστε, όπου το ναρκωτικό αποτελεί στόχο αλλά και μέσον για την άσκηση αυτής της εξουσίας.

Θεωρούμε ότι το ναρκωτικό είναι μια λύση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα τόσο για τον χρήστη όσο και για την οικογένεια του.

Θεωρούμε ότι από την στιγμή που τα όρια ανάμεσα στο γονέα και το παιδί δεν είναι ξεκάθαρα η εξάρτηση θα αποτελεί το στοιχείο σύνδεσής τους στην βάση της άσκησης της εξουσίας και της υποταγής.Ο Κύκλος των συναντήσεων θα είναι διάρκειας ενός έτους, κάθε βδομάδα, για δύο ώρες.

Τιμή συμμετοχής 60 ευρώ ανά μήνα

Η ομάδα θα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό μελών.